Olaglig Hund-GPS

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att använda spårsändare (GPS) på hundar, inte minst inom jakt. Det finns som bekant en mängd olika produkter på marknaden idag, men vissa är rentav olagliga. GPS:er som importeras från länder utanför EU uppfyller inte heller EU-kraven, dessa stör annan radiotrafik och är olagliga att använda. Faktum är att om man bryter mot lagen om elektronisk kommunikation så kan de ge böter eller fängelse upp till sex månader, det enligt Post- och telestyrelsen (PTS).

En hund-GPS som inte är CE-märkt använder frekvenser som inte är tillåtna i Sverige, de orsakar därmed störningar på andra frekvenser. Innan man importerar en spårsändare måste man därför kontrollera att enheten uppfyller kraven för att kunna användas inom EU- 1999/5/EG och vara CE-märkt.

MiniFinder Atto är en spårsändare som kan användas på hundar såväl som andra djur, enheten innehåller både en mikrofon och en högtalare som gör att man kan kommunicera med hunden och samtidigt lyssna till omgivningen där hunden befinner sig. Spårsändaren är också helt vattentät vilket innebär att den inte tar skada om hunden skulle slänga sig i vattnet.

Tillsammans med spårningssystemet MiniFinder Tracktor kan du följa hundens rörelser i realtid på en kartbild direkt i mobilen. Systemet ger dig också möjlighet att avgränsa olika områden som man vill att hunden ska röra sig inom, om hunden lämnar dessa säkra zoner så skickar systemet ett varningsmeddelande.

Spårsändaren mäter endast 6×3 cm och väger så lite som 38 gram vilket innebär att hunden knappt märker av den runt halsen. Produkten är svenskdesignad och fungerar vart man än befinner sig i världen. Tekniken är framtagen av ett företag i Schweiz som är världsledande inom just GPS-teknik.


Hund GPS - Spårsändare
GPS Hund

Livetracking
Mjukvara

Laddare
Laddare

Hundhalsband
Hundhalsband